Tutaj powinien być opis

Kiszonki, jesień i Ogólnopolski Projekt Edukacyjny

Dzisiaj na zajęciach realizując jedno z zadań Ogólnopolskiego Projektu Edukacyjnego "Z darami natury świat nie jest ponury" postanowiliśmy zamknąć w słoiku warzywa i owoce. Dla zdrowia, dla siebie...Jesienna aura sprzyja infekcjom i przeziębieniom, a kiszonki warzywne i owocowe to bomba witamin i minerałów oraz dużej ilości bakterii probiotycznych, które podnoszą odporność organizmu.

Na początku wspólnie zredagowaliśmy przepis i instrukcję wykonania, po przygotowaniu zalewy, pokrojone i umyte warzywa i owoce zostały doprawione i zalane w słoikach. Teraz kisną. W ciemnym i ciepłym miejscu. Za kilka dni sprawdzimy jak smakują buraczki, marchewki, kalafior, cebulki, rzodkiewki, czerwona kapusta, jabłka i śliwki. Dużo zdrowia życzą uczniowie klasy 3B!!!

inf przyg. E. Dziewa